Επιστολή στους αθλητές που έχασαν τη σεζόν λόγω του COVID-19

Το θέμα με το τέλος του αθλητισμού μας είναι ότι σπάνια συμβαίνει όταν το θέλουμε.

Ακούμε πάντα το κλισέ να λέει, "Παίξτε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο σας". Μερικές φορές είναι ένας τραυματισμός που αφαιρεί τις ημέρες παιχνιδιού μας. Ή μερικές φορές είναι μια απώλεια στα play-off όταν είχαμε την καρδιά μας να τελειώσουμε τη season με μια νίκη πρωταθλήματος. Αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντα όταν δεν ήμασταν έτοιμοι για αυτό.

Είναι αλήθεια, δεν υπάρχει βιβλίο που να γράφει "Πώς να αντιμετωπίσετε την σεζόν σας με μια πανδημία", οπότε δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να το χειριστείτε αυτό. Είμαστε σίγουροι για πολλούς, αν όχι για όλους, ότι αυτό δεν ήταν το πώς οραματίσατε τη σεζόν σας. Ειδικά για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, αυτός ήταν πιθανώς ο τελευταίος τρόπος με τον οποίο νομίζατε ότι η ανώτερη χρονιά σας θα έφτανε στο τέλος της.

Για αθλητές παντού, αυτή τη φορά θα αποδειχθεί τεράστιο σταυροδρόμι. Αυτό το εμπόδιο μοιάζει με τα εμπόδια που έχετε αντιμετωπίσει ενώ παίζετε. Αυτό το συμβάν μπορεί να είναι ένα που θα σας απογοητεύσει για την καταμέτρηση ή ένα από το οποίο ανεβαίνετε.

Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, των οποίων το άθλημα έχει τελειώσει πριν να είναι έτοιμοι, πώς θα προχωρήσετε; Θα επικεντρωθείτε στην απώλεια; Θα το αφήσετε να καταστρέψει όλες τις θετικές σας αναμνήσεις και να σας αφήσει με ένα πικρό συναίσθημα; Ή θα δείτε την εμπειρία σας στο σύνολό της και όχι μόνο το τελευταίο κεφάλαιο. Ολα τα δώρα που σας έδωσε αυτό το άθλημα, όλα τα μαθήματα που αποκτήσατε, τη δύναμη που αποκτήθηκε, τον τρόπο που δεν θα είστε ποτέ οι ίδιοι εξαιτίας αυτού. Το άθλημά, σας έχει προετοιμάσει για τα επόμενα βήματα της ζωής σας με τρόπο που μόνο τα αθλήματα μπορούν να κάνουν.

Για όσους από εσάς έπρεπε να ζήσετε την απώλεια της σεζόν σας αλλά να έχετε περισσότερες σεζόν στο μέλλον, ας είναι αυτή η μεγαλύτερη υπενθύμιση για εσάς, για να παίξετε με χαρά! Αγαπήστε κάθε στιγμή. Αγαπήστε το παιχνίδι και να είστε ευγνώμονες κάθε φορά που περπατάτε στο γήπεδο. Παίξτε για εκείνους τους συμπαίκτες που δεν μπορούν πλέον να το κάνουν και να θυμάστε ότι κάθε ευκαιρία είναι προνόμιο. Άρα ίσως έχετε περισσότερα χρόνια για να παίξετε, ή ίσως το κεφάλαιο ποδοσφαίρου σας έχει τελειώσει. Ίσως αυτό άναψε φωτιά στην ψυχή σας και σε ενέπνευσε να παίξεις στο επόμενο επίπεδο γιατί δεν θέλεις να αφήσεις το παιχνίδι να πάει (σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να το κυνηγάς και να πιστεύεις στον εαυτό σου δε κάθε βήμα). Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τώρα είναι το γεγονός ότι αυτό είναι μόνο ένα κεφάλαιο της ζωής σας.

Η μπάλα είναι στο γήπεδο σας (δεν προορίζεται για το πώς) θα το χειριστείτε. Μπορείτε να αφήσετε αυτήν την κατάσταση να σας κρατήσει κάτω και να σας κρατήσει πίσω σαν άγκυρα ή μπορείτε να την αφήσετε να σας εκτοξεύσει προς τα εμπρός σαν κανόνα.

Ακριβώς επειδή ένα άθλημα τελειώνει, δεν σημαίνει ότι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επηρεάσετε τον κόσμο είναι σχεδόν έτοιμος. Αρχίζει μόνο. Θα συνεχίσετε να κάνετε απίστευτα πράγματα στον κόσμο. Πάρτε όλα αυτά που σας έδωσε ο αθλητισμός και κρατήστε το βαθιά ριζωμένο στην ύπαρξή σας και στη ζωή σας και σε όλα όσα κάνετε. Πάρτε την ηγεσία που έχετε μάθει στον τομέα και εφαρμόστε την στην καριέρα σας.

Πάρτε τον τρόπο που έχετε πάντα την πλάτη των συμπαίκτη σας και να είστε εκεί για τους φίλους και την οικογένειά σας με τον ίδιο τρόπο. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να ασκείτε τα όριά σας κάθε μέρα και να προκαλέσετε τον εαυτό σας με νέους τρόπους σε αυτό το επόμενο κεφάλαιο.

Ο Αθλητής μέσα σας δεν θα σας αφήσει ποτέ αν δεν το θέλετε.

Πηγή:soccergrlprobs.com 

Pin It
  • +30 697 227 1290
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Privacy Policy
Tell your friends!