Ρατσισμός στο Ποδόσφαιρο | Μια συνέντευξη με την επαγγελματία ποδοσφαιρίστρια, JASMYNE SPENCER.

Ήμασταν αρκετά τυχεροί που μπορέσαμε να μιλήσουμε με την Jasmyne Spencer,

πρέπει να ακούσουμε την εμπειρία της ως πρόσωπο χρώματος σε όλο το αθλητικό της ταξίδι. Ελπίζουμε ότι τα λόγια της να έχουν τον ίδιο αντίκτυπο σε εσάς όπως και σε εμάς. Ελπίζουμε να σας κάνουν πιο ενήμερους, να έχετε μια ισχυρότερη επιθυμία να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας για να είστε καλύτερος συμπαίκτης και άνθρωπος και να συνεχίσετε να μείνετε μακριά από τον ρατσισμό. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στον αθλητισμό ή οπουδήποτε .

Περιγράψτε την εμπειρία σας που μεγαλώνει ως άτομο χρώματος.
Μεγάλωσα σε μια μαύρη γειτονιά με δύο γονείς σε ένα προάστιο του Long Island. Η πόλη μου συγκεκριμένα είναι αρκετά διαφορετική, αλλά το γενικά είναι πολύ λευκό και έχει τσέπες ακραίου ρατσισμού. Εκεί μεγάλωσα και όπως μεγάλωσα μου επέτρεψε να βυθιστώ στη μαύρη κουλτούρα όλη μου τη ζωή. Οι γονείς μου με δίδαζαν πάντα για τη μαύρη ιστορία και πώς είναι να είμαι μαύρος στην Αμερική. Δεν έκρυψαν ποτέ την άσχημη αλήθεια της χώρας μας και τον τρόπο που η κοινωνία βλέπει τους μαύρους από εμένα. Γνώριζα από πολύ νεαρή ηλικία ότι επρόκειτο να αντιμετωπίζω συνεχώς τον ρατσισμό, και ως εκ τούτου ανέπτυξα τα απαραίτητα εργαλεία για να μάθω πώς να χειριστώ αυτές τις καταστάσεις, ώστε να μην με σπάσουν. Είμαι ευλογημένος που μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον όπου το μαύρο μου γιόρταζε συνεχώς.

Έχετε συναντήσει ρατσισμό στον αθλητισμό;
Ναι, έχω ονομάσει φυλετικές δυσφημίες από τους οπαδούς από το γυμνάσιο. Νομίζω ότι το πιο αξιοσημείωτο ρατσιστική ενέργεια που μπορώ να θυμηθώ συνέβη όταν ήμουν σε ηλικία 8 ετών σ ’ένα ποδόσφαιρο τουρνουά. Οι γονείς μου βρίσκονταν σε διακοπές, οπότε τα αδέρφια μου με έδωσαν για check in και έφυγαν μετά, αλλά οι περισσότεροι από τους γονείς των κοριτσιών παρέμειναν πέρασαν για να τους βοηθήσουν να μετακινηθούν. Όλα τα κορίτσια με τα οποία μοιράστηκα έναν κοιτώνα ήταν λευκά και μας δόθηκε μια σουίτα με 3 υπνοδωμάτια στον κοιτώνα μας. Κατά τη διάρκεια της κίνησης σε εξέλιξη, όλες οι μητέρες έλεγαν τις κόρες τους που τους έδωσαν υπνοδωμάτια όταν μια μητέρα κοίταξε και είδε ότι η κόρη της έπρεπε να είναι στο δωμάτιο μαζί μου, βγήκε από την κρεβατοκάμαρά μας για λίγο και μίλησε με μερικές από τις άλλες μαμάδες και το επόμενο πράγμα που ήξερα ότι δύο μητέρες μπήκαν και έβγαλαν το στρώμα από το κρεβάτι δίπλα στο δικό μου και το μετέφεραν στο δωμάτιο των άλλων κοριτσιών. Αυτό το κορίτσι κοιμόταν στο πάτωμα σε ένα άλλο δωμάτιο για όλη αυτή την εβδομάδα. Πάντα σκέφτομαι αυτήν την εβδομάδα και αναρωτιέμαι πιο ήταν το χειρότερο για αυτό το κορίτσι.

Πώς μπορούμε να κάνουμε περισσότερους έγχρωμους ανθρώπους να παίξουν ποδόσφαιρο;
Οι άνθρωποι του χρώματος παίζουν ποδόσφαιρο παντού. Η καλύτερη ερώτηση είναι πώς μπορούμε να κάνουμε περισσότερους έγχρωμους παίκτες να παίζουν ποδόσφαιρο σε ελίτ επίπεδα σε αυτήν τη χώρα. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα ισχύει για κάθε πτυχή της ζωής στις μειονοτικές κοινότητες. Οι κοινότητές μας χρειάζονται περισσότερους πόρους. Οι έγχρωμοι, ειδικά τα παιδιά, πρέπει απλώς να έχουν μια δίκαια ευκαιρία να πετύχουν και δεν μπορείτε να το αποκτήσετε εάν δεν έχετε πρόσβαση σε κατάλληλους πόρους.

Ποιες προτάσεις θα δίνατε στους παίκτες για να καταπολεμήσουν καλύτερα τον ρατσισμό στον αθλητισμό;
Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας. Δεν μπορείτε να μιλήσετε για αυτό το θέμα ή να βοηθήσετε στην καταπολέμηση της αλλαγής εάν δεν ξέρετε γιατί υπάρχει ο ρατσισμός και ο τρόπος που εκδηλώνεται και έχει τις ρίζες του στην κοινωνία μας. Εάν δεν είστε πρόθυμοι να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας δεν θα μπορέσετε ποτέ να κάνετε μακροχρόνιο αντίκτυπο, επειδή ο ρατσισμός είναι ενσωματωμένος στα θεμέλια της χώρας μας. Δεν είναι κάτι που θα αλλάξει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τι θα συνιστούσατε στους προπονητές για τις μειονότητες στον αθλητισμό;
Συγκεκριμένα πηγαίνετε και προσλαμβάνετε σε αυτές τις κοινότητες. Αναζητήστε ενεργά το ταλέντο σε αυτές τις κοινότητες. Αυτό κάνουν οι επαγγελματικές ομάδες σε όλο τον κόσμο, οπότε γιατί να μην ξεκινήσετε από νεαρή ηλικία; Παρέχετε ευκαιρίες μέσω προγραμμάτων υποτροφιών, ώστε τα παιδιά να μπορούν να συμμετέχουν στα καλύτερα προγράμματα. Αυτό κάνουν και άλλα αθλήματα όπως το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, και αυτό που κάνουν άλλες χώρες του κόσμου στο ποδόσφαιρο.

Πώς πιστεύετε ότι οι συμπαίκτες μπορούν να υποστηρίξουν καλύτερα τους συμπαίκτες τους που είναι μειονότητες;
Εκπαιδεύστε τους. Αυτο-αναστοχασμός και εξέταση των δικών τους σιωπηρών και ρητών προκαταλήψεων. Ξεκινάει εκεί. Δεν μπορείτε να με βοηθήσετε και τους ανθρώπους μου αν δεν μας βλέπετε ποτέ αληθινά και νομίζω ότι οι άνθρωποι μόλις αρχίζουν να μας βλέπουν.

Πιστεύετε ότι η εθνικότητα και το χρώμα του δέρματος σας έχουν επηρεάσει την καριέρα σας στον αθλητισμό; Ο αληθινός κόσμος?
Φυσικά έχει, αλλά σε ποια ικανότητα δεν θα ξέρω ποτέ. Ποτέ δεν θα ξέρω πώς είναι να μην είμαι μαύρη γυναίκα. Ποτέ δεν θα ξέρω ποιες ευκαιρίες μπορεί να με πέρασαν επειδή κάποιος δεν με εκτιμούσε λόγω του χρώματος του δέρματός μου. Σπάνια κάποιος λέει ειλικρινά: «Δεν σε επιλέγω γιατί το μαύρο σου», αλλά υπάρχουν ένα εκατομμύριο τρόποι γύρω από αυτό. Είναι πιθανό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης στο κολέγιο και καθ 'όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, οι προπονητές που είπαν, «δεν ταιριάζετε στο σύστημά μας ή ψάχνετε έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά» έλεγαν στην πραγματικότητα «Δεν θέλω εσύ γιατί το μαύρο σου ». Ξέρω για 100% το γεγονός ότι αυτό θα συμβεί σε μένα όταν αποχωρήσω από το παιχνίδι και εισέλθω στο κανονικό εργατικό δυναμικό, γιατί συνέβη στους αδελφούς μου, και στους δύο γονείς μου.

kf3

Οποιαδήποτε λόγια σοφίας;
Σε όλους τους μαύρους αθλητές που ήρθαν πριν από μένα: σας ευχαριστώ που μου δώσατε το θάρρος να κυνηγήσω τα όνειρά μου και να σπάσω τα εμπόδια για να κάνω το ταξίδι μου λίγο πιο εύκολο από το δικό σας. Και σε όλους τους νέους μαύρους αθλητές εκεί έξω. Σε βλέπω. Έχω περπατήσει στα παπούτσια σας και είμαι μόνο ένα παράδειγμα των πολλών απίστευτων μαύρων αθλητών που αγωνίζονται για εσάς. Έχετε σημασία και είστε σε θέση να επιτύχετε οτιδήποτε θέλετε στη ζωή.

Πηγή: https://soccergrlprobs.com/

Pin It
  • +30 697 227 1290
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Privacy Policy
Tell your friends!